Blije Bloggers – Dag 1

Goedemorgen lieve blogleeskinderen! Hebben jullie lekker geslapen? Wat waren we gisteren blij dat we op het enige echte verwarmde veld op het Landgoed stonden! Een RSW zo vroeg in het seizoen, heeft zo’n verwarmd veld toch echt wel nodig. En wat hebben we daar gebruik van gemaakt. Helaas is de gasprijs nogal hoog, en doordat we zo vroeg in het seizoen zitten kon de thermosstaat nog niet helemaal voluit, maar alle kleine beetjes helpen. Stel je voor dat je niet zou slapen van de kou! Iemand van de subkampstaf heeft zelfs de hele nacht gedroomd dat de vloer lava was (of had hij dat nu gewenst?)

Aankomst & Opbouw

Weken van voorbereiding, potten met verf voor de thema-aankleding, al dat geoefen met je keuken bouwen. Jullie zijn er helemaal klaar voor! De #RSW_NVF gaat beginnen. Angstzweet is helemaal niet aan de orde (daar is het namelijk veel te koud voor) dus hup je driedubbele lagen met kleding uit en in je uniform met je blote armpjes op de foto. Dan lekker warm worden door de aanhanger zonder enige hulp, zelfs niet van je mede parobaleden, het veld op te duwen. En op dat veld, dat zelfs dit jaar verwarmd is, staat de subkampstaf jullie al op te wachten. Ze hebben het koud, dus willen ze graag dat jullie ze aan het werk zouden zetten. Nou en of dat gelukt is. Want gelukkig hadden jullie allemaal de juiste spullen bij je. Stel je voor dat jullie leiding je de verkeerde tentstokken zou meegeven, of nog erger, ook nog eens de verkeerde tent. Jammer dat alle koelboxen overbodig zijn dit weekend, maar ze hielden vandaag wel je eten warm, tenzij dat nog lekker koel in de koelkast op het clubhuis stond.

Opening

Zo je tentje staat, je keuken is stevig genoeg om op/in te koken, en zelfs netjes overdekt tegen de sneeuw, tijd voor de opening. Dat is lang geleden! Met z’n allen naast elkaar en zelfs zonder anderhalve meter. Heerlijk! De winnaars van de vorige keer (Irmin Taweb) hadden de eer om de vlag te hijsen en de wet op te zeggen. Het opperhoofd Thijs en Marleen van de Jury hebben jullie keurig alles uitgelegd over hoe het nu allemaal gaat op de RSW. Helaas hadden een stel vloggers niet echt opgelet en kwamen met hun “influence” behoorlijk negatief (net zo negatief als de temperatuur vannacht) behoorlijk een stempel drukken op de RSW. Gelukkig was Pipipow er ook. Jammer dat dat zo kort was, want toen Pietertje de kring binnenkwam was Pipipow net weer op weg naar een nieuwe challenge.

Ook het OT doet natuurlijk mee met de selfies!

Postenspel

Normaal gesproken zouden jullie op zaterdag de hike lopen, echter het is vrij fris. Daarom heeft de organisatie besloten om jullie maar een postenspel te laten spelen. Daar krijg je het tenslotte wel warm van. En wat een gave spellen. Jullie activiteitengebiedenkaart staat weer vol met stempels, want wat hebben jullie geknooptrenjerot, gemake-uplaatmaakt, geboterkaaseneierend, gevoetbalzeeslagt, gemikadood, getouwtjespringt, gewasmiddelflesflipt en laten we vooral het gebeschuithaptflappingjacked en het gedobbelverhaalsketchmaakt niet vergeten.

Gelukkig scheen het zonnetje en die keren dat er toch iets uit de hemel kwam was het zo koud dat dat niets uitmaakt. Van sneeuw wordt je immers niet nat!

Koken

Wat verbazen wij ons toch elke keer over de verschillende gerechten die we zien op de RSW. Wat een foodies zijn jullie toch ook! Pannekoeken, pasta pesto, kip pilav, alles waar maar een ‘P’ inzit stond op het menu. Zelfs wraps en spagetti! Hier en daar zelf een onderkoelde aardbei gedompeld in de sneeuw, of waren dat toch chocoladekrullen?

Gelukkig hadden jullie alle spullen bij je om er weer een geweldig vreet festijn van te maken. Zoveel verschillende maaltijden! We zijn tenslotte allemaal anders en daar horen dan ook andere definities van lekker bij. De jury heeft weken geoefend op het ‘allesdoorelkaareten’ zodat ze alle ‘al dente’ pasta goed konden beoordelen op smaak en verteerbaarheid. Op deze manier konden ze een juiste beoordeling geven van jullie kookkunsten.

Hopelijk zijn jullie de afwas niet vergeten. En vergeet niet, door het vet in je pan te laten bevriezen vannacht is ’s ochtendsvroeg niet je pan opeens schoon.

Bonte Avond

En dan nog een moment waar jullie allemaal naar uitgekeken hadden. De Bonte Avond. Gezellig met z’n allen rond het kampvuur, sketches kijken. Al hadden sommigen wel het idee dat sommige dansjes nog van voor de tijd van TikTok al wat verouderd waren. Maar wat hebben we een herinneringen opgehaald door met ons allen de Macarena en de YMCA te dansen. Ook de kennisquizen over Youtube en Jan de Vlogger waren zeer spannend! Ook het kampvuur zelf had over ons kleurenthema gehoord en probeerde mee te doen door met blauwe en groene vlammen, het disco-effect wat op te leuken.

Ook de Vloggers hadden wat ingestudeerd. Iets met knopjesfabrieken in een boom waar olifanten zich verstopten. Onder tussen reisde Pipipow (of CutiePow zoals Charlotte hem noemt) de hele wereld over om challenges uit te voeren die Pietertje hem opgaf. Damn die Pipipow is echt goed!

De Meridiaanse DJ die de sfeer er goed in bracht deze avond, en de Vlogger van allerlei ‘nieuwe’ hits voorzag!

Wist je dat…

  • Er een Paroba is die heel blij was dat de subkampstaf koffiefilters had en ze er eentje mochten gebruiken om hun oploskoffie mee te zetten, omdat hun eigen leiding deze niet had meegegeven. Stel je voor, wel oploskoffie meekrijgen, maar geen filters. Hoe moet je dan in vredesnaam koffie zetten?
  • Dat stafkaarten niet alleen gebruikt kunnen worden om je positie te bepalen, maar ook als placemat gebruikt kunnen worden?
  • De Influencers van de Hannie Schaft een voorspellende gave hebben? Zij hadden (sneeuw) Yeti Mix op het menu!
  • Het probleem van koelkasten voor al het houdbare eten, perfect is opgelost door moedertje Natuur?
  • Daan, om warm te blijven, maar achter meisjes aan gaat rennen?
  • Lena van de Koele Vloggers (10), Pieter een high five heeft gegeven en nooit meer haar hand gaat wassen?