De eerste Blije Bloggers 2022

De eerste Blije Bloggers 2022

Fijn dat jij deze kampkrant (De Blije Bloggers) leest! Deze Blije Bloggers is vooral bedoeld om je goed voor te bereiden. Tijdens de RSW zullen de Blije Bloggers naast handige informatie ook leuke foto’s, video’s en stukjes over jullie delen. Laat dan dus wat van je horen en wordt RSW-famous! Heel veel belangrijke informatie heb je al kunnen lezen op het deelnemersdeel van onze website. Daar ben je vast al door je leiding op gewezen. We verwachten je zaterdag 2 april vanaf 10:00 uur op het Scoutinglandgoed in Zeewolde. Let wel: jij, je bagage en je kampeermateriaal worden eerder niet toegelaten. 10:00 is 10:00 uur. 

Het Landgoed is auto-vrij en daarom moet jij met je bagage vanaf de weg naar het kampterrein lopen. Natuurlijk is dit voor scouts die meedoen aan de RSW geen enkel probleem, maarrrrr.. als tip geef ik je het volgende mee: je aanhanger mag natuurlijk wel naar het kampterrein gebracht worden dus wellicht kun je daar je bagage nog op kwijt. Na aankomst moet jij je met je PaRoBa aanmelden en daarna wijst het zich verder vanzelf. De afgelopen maanden is er door heel wat mensen hard gewerkt aan deze editie van de #RSW_NVF en ik ben trots op de resultaten. We kijken uit naar een mooi weekend waarbij we met een grote groep medewerkers jullie kampeer-/spel-/hike-verrichtingen gaan bewonderen met als doel, naast veel lol natuurlijk, deelname aan de Landelijke Scouting Wedstrijden. Dit jaar mogen daar vanuit onze Regio twee ploegen naar toe. De LSW zal gehouden worden in Baarn, tijdens Pinksteren. Tot zaterdag 2 april heb je nog de tijd om je aankleding af te maken, je tochttechnieken op te krikken en wellicht nog het laatste in te pakken.

Lees deze Kampkrant goed door, deel deze informatie met je PaRoBa-leden en voor de zekerheid ook met je leiding en ouders. Succes met deze laatste voorbereidingen en tot snel!

FamousVlogger 

FamousVlogger heeft nog een belangrijke mededeling!

We zeggen het niet graag, maar Leiding/Ouders en de RSW gaan niet zo goed samen. 😉 Ze mogen dus zaterdag niet het terrein op, zelfs niet om je aanhangwagen uit te pakken. Ze mogen parkeren op de parkeerplaats vooraan het Landgoed. Geef ze daar maar een dikke knuffel, want je ziet ze zondag pas weer! 

Zondag mogen ze wel het terrein op, om om 15:30 bij de sluiting van de RSW te zijn en om  nog meer knuffels te incasseren. Pas na de sluiting kunnen de aanhangers worden opgehaald om achter de auto te koppelen. Ondertussen kunnen de aanhangers wel geladen worden, onder toezicht van je leiding uiteraard en samen kunnen jullie je afmelden en de certificaten en badges ontvangen. Oh, het landgoed is huisdiervrij, dus laat de hond thuis a.u.b.

FamousVlogger in actie!

Subkamp leiding: die is er voor jou! 

Dit jaar zul je met je PaRoBa een plekje vinden op één van de twee subkampen. Ieder subkamp bestaat ongeveer uit hetzelfde aantal PaRoBa’s, heeft een eigen subkamp kleur (blauw of oranje) en eigen subkamp leiding. Elk subkamp heeft een tweetal subkamp leiding. Zoals de kop van dit stukje al zegt: de subkamp leiding is er voor jou. Zij zijn op het terrein altijd bereikbaar voor een vraag of zomaar voor een gezellig praatje. Belangrijk: de subkamp leiding hoort wel bij de kampstaf, maar is geen onderdeel van de jury! Je mag ze dus best een vraag stellen over je tent, je keuken of het klaarmaken van je maaltijd. Dit levert dus geen puntenaftrek op in de wedstrijd. Ook ga je als eerste naar je subkamp leiding als je iets nodig hebt, bijvoorbeeld iemand van de EHBO. Op zondagmorgen haal je overigens je eten ook bij je subkamp leiding.

Eigen kampterrein

Op de RSW is je kampeerterreintje je thuis. Op 2 april ben je vanaf 10:00 uur welkom op het RSW-terrein in Vlogwolde. Na het aanmelden van de PaRoBa door je PL of Bootsman/vrouw mag je met de bouw van je kampeerterrein beginnen. Op Blije Bloggers kun je een lijstje aanwijzingen/aandachtspunten vinden voor het correct opbouwen van je kampterrein. Een aantal belangrijke zaken herhalen we hier even.  

 • Je krijgt een terreintje van 10 bij 10 meter toegewezen door de organisatie. Daar moet je binnen blijven! Zorg dus dat de scheerlijnen van je tent niet op het veld van je buren staan 😉 
 • Al het pionierhout en sjortouw moet je zelf meebrengen.
 • Thema materiaal neem je uiteraard mee maar ook weer mee terug! Je mag je thema aankleding niet vast zetten door te graven of te boren met een grondboor.  
 • Koken doe je op gas of benzine toestellen. Check de datum van de slangen en drukregelaars bij een gastoestel. Zorg voor voldoende brandstof. De organisatie heeft niets om uit te lenen. 

Nadat je de keuken en tent opgezet en ingericht hebt, is het tijd om je ‘thuis’ aan te kleden. Dit jaar doe je dit natuurlijk in vlogger-stijl. Bedenk dat alles wat er op het RSW-terrein staat samen een stadje (Vlogwolde) zal vormen. Alles wat je aan aankleding meeneemt moet je na afloop ook weer mee terugnemen! 

Eten…wat wel en niet mee te nemen?!

In het kort komt het op het volgende neer: 

 • Tijdens de RSW zorgt de kampstaf voor het ontbijt en de lunchop zondag. 
 • Je zorgt samen met je PaRoBa voor je eigen lunchpakket en warme maaltijd op zaterdag. Kijk voor meer info in het stuk ‘Themamaaltijd’.

Oftewel.. Wat neem je wel mee?  

 • Lunchpakket voor zaterdag.
 • De ingrediënten voor de avondmaaltijd, denk hierbij ook aan de kruiden en specerijen die je nodig hebt om je maaltijd extra smaak te geven. 
 • Extra tussendoortjes die je nodig denkt te hebben tijdens de hike (en ’s nachts in je slaapzak, hihi)

Wat neem je niet mee?  

 • Ontbijt en lunch voor de zondag.

Tip: Neem voor de hike een veldfles/waterflesje mee en iets om je gesmeerde brood in te doen.

Punten, punten punten!!!

De RSW is een wedstrijd en dus kun je bij heel veel onderdelen van dit kamp punten verdienen. Denk niet dat je zonder ‘Super-Pio-Skills’ en ‘Turbo-Hike-Benen’ bij voorbaat kansloos bent voor een hoge klassering. Nee, je kunt juist goed scoren op onderdelen als: samenwerking, creativiteit, netheid en onderlinge sfeer. Maar…. je kunt dus ook makkelijk punten laten liggen als je voor de hike je prachtig gebouwde en leuk aangeklede keuken niet netjes en opgeruimd achterlaat.. Ook de spelen op zaterdagmiddag leveren punten op (dit jaar ‘00VLOGPOINTS’ genaamd) die meetellen bij het geheel. Wil je weten waar de Jury precies op let? Kijk dan op de site bij ‘Jury/puntentelling’. Hier kun je ook bij het onderdeeltje Hike een link vinden naar het hike-boekje. Dit boekje is heel handig bij de voorbereiding van de hike. Ook de ’10 RSW tips’ zijn de moeite van het doorlezen waard. Na afloop van de RSW krijgt iedere PaRoBa een certificaat waarop je kunt zien hoe je op elk onderdeel gescoord hebt.

Themamaaltijd

Het thema van deze RSW is ‘Vloggers’. Ook voor de warme maaltijd op zaterdagavond is dit belangrijk om te weten. Je moet namelijk, met je PaRoBa uiteraard, zelf je avondeten koken en de ingrediënten hiervoor meenemen. De maaltijd is een belangrijk onderdeel van de wedstrijd en kan je veel punten opleveren! De jury komt langs om jullie maaltijd te proeven en doet dit vanaf het zogeheten ‘themabord’. Dat betekent dat je één bord extra klaarmaakt, speciaal voor de jury. Dit bord moet klaar staan op een vooraf afgesproken tijdstip. Je mag natuurlijk zelf al beginnen met eten zodra het klaar is, anders wordt het koud!

Waar geeft de Jury zoal punten voor?  

 • Is het eten lekker? 
 • Is het voedzaam?  
 • Is de keuken netjes?  
 • Past de maaltijd bij het thema (Vloggers & 2022 kleuren)?
 • Is je uitleg bij de maaltijd passend, leuk en origineel?  
 • Is de aankleding van het bord mooi, passend en uniek?
 • Is de keuken aangekleed volgens het thema? 

Tip: coole menukaarten worden altijd gewaardeerd 🙂

Thema

Pieter is een echte vlogger. Maar niet een die heel bekend is, sterker nog: Hij heeft vijf volgers en de enige daarvan die geen familie is, is Charlotte. En eigenlijk telt Charlotte niet, want die volgt iedereen waarvan ze de naam weleens gehoord heeft. In een poging om meer volgers te krijgen bedenkt Pieter een Challenge voor de op dat moment beroemdste vlogger van de wereld, Pipipow. Pipipow heeft alle vlogrecords verbroken en roept in zijn vlogs dat hij alles aan kan. Via een vlog daagt Pieter Pipipow uit om op 5 werelddelen een challenge te doen en natuurlijk kan Pipipow dat niet negeren en neemt hij de uitdaging aan.

De subkampen

 • Subkamp Oranje:
 • Subkamp Blauw: 

Programma op zaterdag

 • 09:45 Aanmelden bij de Jury en Mediatent, Subkampleiders wijzen je een terrein, opbouw kampterrein
 • 10:00 Start opbouw
 • 11:30 Opening RSW
 • 14:00 Activiteit 
 • 17:00 Koken, eten en afwassen
 • 20:00 Bonte avond
 • 22:00 Inleveren logboek bij de subkampleiders 
 • 23:00 Kamprust

Thuisopdracht

Bereid een bonte avond act voor van ongeveer 5 minuten. Deze act voer je op tijdens de bonte avond met je hele PaRoBa! De uitleg en meer vind je in de video op de homepage.