Deelnemers

Deze pagina bevat alle informatie voor deelnemers. Het reglement en de uitleg over de puntentelling is te vinden onder het kopje Jury.

Inschrijving:

Klik hier om in te schrijven (Log eerst in in SOL, klik daarna op de link!!)

De inschrijving verloop in SOL. Eerst dient een contactpersoon te worden ingeschreven. Deze hoeft de volledige inschrijving van alle losse deelnemers nog niet compleet in te vullen. Een indicatie van het aantal deelnemers / PaRoBa's  is voldoende. Later kan deze worden geactualiseerd!

Een handleiding voor de inschrijving is hier te vinden. (Van een oudere RSW editie, maar nog wel actueel) Handleiding Inschrijving RSW2014

De kosten voor de #RSW_NVF18 zijn Euro 22,50 per scout. Hiervoor krijg je een te gek weekend, alle broodmaaltijden en overnachtingen op een van de mooiste scoutinglocaties in Nederland!

Kosteloos annuleren kan tot 1 week voor aanvang van de RSW. Daarna is het niet meer mogelijk om kosteloos te annuleren.

Early Bird Korting!!

Bij een inschrijving voor 23 februari 2019 is de deelnemersbijdrage slechts Euro 19,50! Je krijgt dan een korting per individueel ingeschreven deelnemer van 3 euro. Individuele deelnemers die toegevoegd worden bij een Early Bird Paroba betalen wel de normale prijs van Euro 22.50!

Korting wordt verrekend na de inschrijving d.m.v. een terugstorting.

Thema

Vorig jaar gingen we de ruimte in. Dit jaar gaan we de Verenigde Staten van de 19-eeuw ontdekken. Het is de tijd dat grote delen van de Verenigde Staten nog niet ontdekt en ingericht is. Veel mensen uit Europa verhuizen in die tijd naar de Verenigde Staten om daar een nieuw bestaan op te bouwen. Deze mensen noemen wij ‘Pioniers’. Jullie zijn allemaal Pioniers die bij elkaar komen en daar de nieuwe stad ‘Steamwolde’ gaan inrichten. Toch is het gebied niet helemaal leeg. De Hemani-stam is namelijk al eerder in dit gebied aangekomen en is al begonnen met inrichten. De Hemani-stam is bijzonder. Het is geen indianenstam maar een groep Pioniers die veel weet van techniek en dan vooral van stoomkracht. Zij willen van alles maken en bouwen met stoomkracht. Dit noem je: Steampunk. Het is lastig om uit te leggen wat dit precies is. Het beste is om zelf Google te gebruiken. Als je naar de vele plaatjes kijkt zul je zien dat de Steampunkers bijzondere kleding aanhebben. Daarnaast zijn gekke machines, klokken en dergelijke heel belangrijk. Jij en je PaRoBa zijn Pioniers die hun kampment opslaan om een stad te gaan bouwen/inrichten. Denk hierbij aan de stijl van Western. Maar nogmaals: we zijn niet bezig met cowboys en indianen.

Thuisopdrachten

Ieder jaar moet je PaRoBa het volgende voorbereiden:
– Aankleding van je kampterrein in thema.
– Aankleding van je teamgenoten in thema.
– Maaltijd in thema.
– Logboek in thema.
– Verzin een PaRoBa-naam

Extra Opdracht

We gaan dus als Pioniers aan de slag in de Verenigde Staten van de 19e eeuw. Je laat het thema zien in het volgende:

  • De aankleding van je kampterrein.
  • Je logboek.
  • De themamaaltijd.
  • De aankleding van je PaRoBa
  • Deelname aan de activiteiten

Daarnaast is er een ‘thuisopdracht’. Deze ‘thuisopdracht’ luidt:

Maak een bouwtekening van een machine die je kan helpen bij het afwassen en/of afdrogen in je PaRoBa-keuken.
De machine hoef je niet te bouwen (mag wel!) en je hoeft niet bang te zijn dat de tekening niet goed is omdat zo’n machine nooit zou kunnen werken. Als je sommige Steampunk-machines goed bekijkt dan zie je ook al snel dat deze ook niet kunnen werken. Bedenk wel dat je geen elektriciteit kunt gebruiken. Hang deze tekening in je PaRoBa-keuken.

Programma

Vrijdag.

18.00: Landgoed open voor deelnemers, start opbouw
19.00: Opening RSW
21.00: Subkampmoment
22.00: Thema-opening
23.00: Naar bed, kamprust

Zaterdag

08.00: Foerage
08.30: PL/APL-overleg
09.30: Opening
10.00: Hike
17.00: -Einde hike
-Subkampprogramma
-Eten
21.00: Aavondspel
23.00: Naar bed, kamprust

Zondag

08.00: Foerage
09.30: Opening
09.45: Spel
13.00: Afbouw
14.00: Sluiting en uitslag