Deelnemers

Deze pagina bevat alle informatie voor deelnemers. Het reglement en de uitleg over de puntentelling is te vinden onder het kopje Jury.

Inschijving

Klik hier om in te schrijven (Log eerst in in SOL, klik daarna op de link!!)

De inschrijving verloop in SOL. Eerst dient een contactpersoon te worden ingeschreven. Deze hoeft de volledige inschrijving van alle losse deelnemers nog niet compleet in te vullen. Een indicatie van het aantal deelnemers / PaRoBa’s  is voldoende. Later kan deze worden geactualiseerd!

Een handleiding voor de inschrijving is hier te vinden. (Van een oudere RSW editie, maar nog wel actueel) Handleiding Inschrijving RSW2014

De kosten voor de #RSW_NVF20 zijn Euro 22,50 per scout. Hiervoor krijg je een te gek weekend, alle broodmaaltijden en overnachtingen op een van de mooiste scoutinglocaties in Nederland!

Kosteloos annuleren kan tot 1 week voor aanvang van de RSW. Daarna is het niet meer mogelijk om kosteloos te annuleren.

Early Bird Korting!!

Bij een inschrijving voor 23 februari 2020 is de deelnemersbijdrage slechts Euro 19,50! Je krijgt dan een korting per individueel ingeschreven deelnemer van 3 euro. Individuele deelnemers die toegevoegd worden bij een Early Bird Paroba betalen wel de normale prijs van Euro 22.50!

Korting wordt verrekend na de inschrijving d.m.v. een terugstorting.

Hikeboekje

Tja, heb je zo goed geoefend kan het zo maar zijn dat je niet meer weet hoe een kruispuntenroute werkt. Geeft niets, daarom hebben we het hikeboekje. Het hikeboekje is hier te vinden!

RSW hike BOEK

Fourage

Tijdens de RSW hebben we geen koelkasten ter beschikking. Hou er daarom rekening dat je geen gekoelde waren meeneemt voor de zaterdagavond maaltijd.

Je krijgt van ons alle spullen die je nodig hebt voor je eten (op de warme maaltijd op zaterdag na, die neem je zelf mee). Je levert daarom een boodschappenkratje in met je groepsnaam en thema naam daarop. Wij zullen er je PaRoBa nummer opzetten. Wij vullen het kratje met alle boodschappen zodat je dat later op de dag weer kan ophalen!

Thema

De oerscouts zijn al jaren een zweer gesloten volkje wonend in de diepe jungle. Vele journalisten en onderzoekers hebben geprobeerd hen en hun land te onderzoeken, maar iedereen werd afgewezen. Tot nu. De oerscouts zien namelijk hun natuur veranderen doordat het steeds warmer wordt. De meest bijzondere diersoorten verdwijnen en planten nemen aparte vormen aan. Daarnaast wordt veel van de omringende jungle gekapt om landbouwgronden te maken.
Omdat de oerscouts afhankelijk zijn van de natuur, nodigen zij de scouts van de Regio Noord-Veluwe Flevoland uit om dit fenomeen van dichtbij te observeren, en uit te zoeken wat de effecten zijn zodat er actie ondernomen kan worden.
Durven jullie dit aan? Kunnen jullie de uitdagingen en gevaren van een tocht door de jungle trotseren? Op naar naar Amazeewolde voor een expeditie vol avontuur!

Thuisopdrachten

We gaan dus als Pionier aan de slag als onderzoeker in de jungle. Je laat het thema zien in het volgende:

 • de aankleding van je kampterrein.
 • je logboek.
 • de themamaaltijd.
 • de aankleding van je PaRoBa
 • deelname aan de activiteiten

Daarnaast is er een ‘thuisopdracht’. Deze ‘thuisopdracht’ luidt:

“Verzin een (niet bestaand) dier dat volgens jullie zomaar zou kunnen leven in het oerwoud. Zorg voor een plek op je kampterrein dat er zo uitziet zoals het fantasiedier gewend is in het oerwoud”.

Extra aanwijzingen:

 • Laat het dier dus zien in zijn eigen omgeving. Dat kan groot maar kan ook klein.
 • Zorg dat het dier zich kan vermaken.
 • Zorg voor een beschrijving voor ons mensen. Hoe verzorg je het? Hoe moet je het benaderen? Is dat verstandig en waarom wel of niet?

Programma

Vrijdag

18.00: Landgoed open voor deelnemers, aanmelden bij de Jury en Mediatent, Subkampleiders wijzen je een terrein, opbouw
19.00: opening RSW, vlag en wet, teruggeven wisselschild
19.15: verder met de opbouw
21.15: overleg bij de Subkamptent
21.30: Thema-opening bij het decor
22.00: start Avondspel
22.30: einde Avondspel. Tot 23.00 uur inleveren logboek.
23.00: kamprust

Zaterdag

Programma op Zaterdag (tot de start van de Hike)
08.00: Foerage bij de Subkamptent
08.30: PL/APL-overleg over de Hike. Bij de SpelCie-tent
09.30: dagopening
10.00: eerste start Hike
Let op! Vooraf en na afloop van de Hike zijn er activiteiten in het Subkamp. De Subkampleiders zullen je hierover informeren.

Zondag

08.00: Foerage
09.30: Opening
09.45: Spel
13.00: Afbouw
14.00: Sluiting en uitslag

Subkampen

 • Subkamp Groen: Sk-leiders: Elroy en Friso
 • Subkamp Blauw: Sk-leiders: Marlies en Arnoud
 • Subkamp Oranje: Sk-leiders: Stefan en Richard